Toiminta

Vapaaehtoista meripelastusta

Vapaaehtoista meripelastusta on Suomessa harjoitettu jo yli sadan vuoden ajan ja Rauman Meripelastusyhdistys ry on tärkeä osa tätä koko Suomen meri- ja sisävesialueet kattavaa organisaatiota.

Rauman Meripelastusyhdistys

Rauman Meripelastusyhdistys ry on toiminut vuodesta 1953 palo- ja pelastusviranomaisten tukena Rauman merialueella.
Etsintä, pelastus ja palontorjuntatehtävien lisäksi toimintaan kuuluvat sairaankuljetukset sekä saattotehtävät veneilykilpailuissa ja tapahtumissa kuten myös näytökset ja esiintymiset veneily- ja rantatapahtumissa.
Toiminta rahoitetaan pääosin lahjoitus- ja jäsenmaksuvaroin.
Henkilöjäseniä on noin 1000. Jäsenet edustavat kaikenkattavaa kirjoa ammattikunnista.

Toiminta yhdistyksessä

Yhdistysten pääasiallinen toiminta tapahtuu pelastusvenemiehistössä, jossa yli 18-vuotiaat riittävän kokemuksen omaavat henkilöt voivat toimia pelastusveneissä harjoittelijana, kansimiehenä, konemiehenä, perämiehenä ja mahdollisesti aikanaan päällikkönä.

Yhdistyksen asemapaikka on Rauman kalasataman vieressä.

Kattava koulutusohjelma

Yhdistys järjestää aktiivimiehistölle koulutusta viikottain. Yhdistys voi myös lähettää miehistöä meripelastustoimintaa tukeville kursseille eri oppilaitoksiin. Rauman Meripelastusyhdistys noudattaa Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmää, jossa on mahdollisuus edetä nousujohteisesti meripelastuksellisten taitojen hankkimisessa ja harjoittamisessa aivan alkeista lähtien vaativimpiin koulutustasoihin saakka.

Mukaan toimintaan

Tulet saamaan hyvän mielen auttaessasi kanssaihmisiä erilaisissa pulmatilanteissa merellä. Samalla saat useita uusia ystäviä, osallistut erilaisiin veneilytapahtumiin ja tulet saamaan hyödyllistä koulutusta ympäri vuoden.

Tekninen toteutus: W3 Group